چکیده :
بخش کشاورزی که از خلقت اولیه بشر تا کنون سهم بسزایی از شاغلین را به خود اختصاص داده و در هر زمان بعنوان یک اهرم اقتصادی و سیاسی جهت حفظ استقلال حکومت ها به شمار می رود و توجه به این بخش برای هر دولتی حائز اهمیت است.
با صنعتی شدن جوامع بشری و ایجاد کارخانجات و کارگاهها، کشاورزی نیز دچار تحولات شگرفی شد که با ورود ابزار آلات و ماشین های مختلف و به کارگیری سموم شیمیایی گوناگون موجب افزایش بازدهی محصول و آسان شدن کار گردیده است و به موجب این تغییرات، عوامل زیان آور محیط کار و خطرات شغلی نیز افزایش یافته است. در این امر دولتها در قالب وزارتخانه هایی موظف به فعالیت و حمایت از جان و مال کشاورزان و خانواده های آنها هستند. در این راستا مؤسسات بین المللی مانند Ilo و Niosh تشکیل شدند که فعالیت های علمی و عملی فراوانی را برای کاهش حوادث و عوامل زیان آور محیط کار انجام داده اند.
فهرست :
مقدمه
فصل اول : تعاریف
- تاریخچه پیدایش بهداشت کشاورزی در ایران به صورت رسمی
- تعریف کشاورزی و اهمیت آن
- لزوم مراقبت های بهداشت حرفهای برای کشاورزی
- تعریف بهداشت کشاورزی و اهداف آن
فصل دوم : عوامل زیان آور محیط کار در کشاورزی و بیماری های ناشی از آن
عوامل فیزیکی زیان آور و بیماری های ناشی از آن در محیط کار کشاورزی
- صدا در محیط کار کشاورزی
- تنش گرمایی در کشاورزی و روشهای کنترل آن
- سرما در محیط کار کشاورزی و کنترل آن
- روشنایی در محیط کار
عوامل شیمیایی زیان آور در محیط کشاورزی و بیماری های ناشی از آن
- مواد محرک و التهاب آور
- مواد خفگی آور
- مواد بی هوشی آور و مخدر
- سموم سیستمیک
- بیماری های ریوی ناشی از گردوغبار (پنوموکونیوزها)
- تقسیم بندی پنوموکونیوزها
- اثرات گازهای سمی
- بیماری های ریوی ناشی از استنشاق گرد وغبار حیوانی
- عوارض دهان و دندان ناشی از کار کشاورزی
- عوارض خونی ناشی از کار کشاورزی
- بیماری های پوستی ناشی از کار کشاورزی
- سرطانهای شغلی ناشی از کار کشاورزی
- کنترل عوامل شیمیایی در بهداشت کشاورزی
- برگه شناسنامه ایمنی مواد (MSDS)
عوامل زیان آور بیولوژیکی و بیماری های ناشی از آن
- بیماری های مشترک بین انسان و حیوان
- بیماری های شغلی ناشی از ویروسها
- بیماری های شغلی ناشی از باکتریها
- بیماری های شغلی ناشی ریکتزیاها
- بیماری های شغلی ناشی از انگل ها
عوامل زیان آور ارگونومیکی در کشاورزی
فصل سوم : ایمنی در کشاورزی
- ابعاد مختلف ایمنی و بهداشت کشاورزی و وسعت آن
- تعریف ایمنی
- اصول مهندسی ایمنی
- انواع ایمنی در صنعت کشاورزی
- ایمنی سموم از مرحله تولید در کارخانه تا زمان سمپاشی
فصل چهارم : سموم کشاورزی و اثرات آن در انسان و محیط زیست
- تعریف سم شناسی کشاورزی
- راههای ورود، جذب، متابولیسم، ذخیره و دفع سموم از بدن
- استانداردهای مواد سمی و حداکثر تراکم مجاز
- مسمومیت در حشره کشها
- حشره کشهای آلی کلره
- حشره کشهای آنتی کلین استراز
- قارچ کشها
- جونده کشها
فصل پنجم : دستورالعمل انجام معاینات پزشکی
پیوست
منابع
قوانین ارسال دیدگاه