مختصری درباره محصول ؛
هیپ لیچینگ یا تئوری استخراج جامد مایع در نگاه اول تکنولوژی ساده ای به نظر می رسد اما در واقع عملیاتی پیچیده است متخصصان زیاد و پروتکل های خاصی در جریان موفقیت این عملیات نظیر مهندسان معدن ،زمین شناس ، مهندس ژئوتکنیک، شیمی دانان ، متخصصان محیط زیست و… در گیر هستند .
در ابتدای امر برای آشنایی بیشتر بهتر است بدانید لیچینگ در لغت در این حوزه به معنی سنگ شویی یا تصفیه به وسیله شستشو می باشد.
لیچینگ یا استخراج مایع-جامد فرایندی است در شیمی و صنایع شیمیایی که طی آن مادهای مشخص، با انحلال در حلال از ماده جامد جدا شده و سپس ماده هدف به روشهای مختلف از حلال استخراج میشود.
از این روش فرآیندی استخراج در استحصال مواد معدنی از سنگهای معدنی به وسیله اسید مانند استخراج مس از سنگ معدن به وسیلهٔ اسید سولفوریک رقیق یا استخراج شکر از نی شکر با آب گرم استفاده میشود.
روش لیچینگ، خود به انواع لیچینگ مخزنی، لیچینگ برجا، لیچینگ ستونی، لیچینگ دامپ و لیچینگ تودهای(هیپ لیچینگ) تقسیم میگردد. در روش لیچینگ تودهای یا هیپ لیچینگ، کانسنگ به صورت تودهای در محلی انباشته میشود و محلول حاوی عامل شیمیایی از بالا بر روی آن پاشیده میشود تا در اثر جریان ثقلی از میان خلل و فرج موجود در توده کانسنگ عبور کرده، کانی مورد نظر را حل کند. در این روش با پاشش محلول اسید سولفوریک تحت شرایط شیمیایی و فیزیکی مناسب، کانیهای اکسیدی مس به راحتی حل میشوند. اما در مورد کانیهای سولفیدی، این فرآیند قدری پیچیدهتر میشود و اسید، به تنهایی امکان انحلال سریع این کانیها را ندارد؛ بنابراین از گذشته تاکنون کوششهایی صورت گرفته تا بتوان کانیهای سولفیدی مس را نیز به نحوی مطلوب، به روش لیچینگ حل نمود که این تلاشها منجر به ابداع روشهای مختلفی از جمله بایولیچینگ شدهاست.
با دانستن این امر تصویرسازی بهتری از فرآیند لیچینگ خواهید داشت. در واقع طی این فرایند مادهای مشخص و ارزشمند نظیر طلا و مس ، توسط انحلال در حلال نظیر سیانید سدیم NaCN و اسید سولفوریک H2SO4 از ماده جامد (در صنعت منظور کانی های با ارزش وسنگ ها) جدا شده و سپس ماده هدف به روشهای مختلف از حلال جدا می شود.
این عملیات مهم و حساس در صنایع مختلف انواع مختلف دارند :
- لیچینگ مخزنی
- لیچینگ برجا
- لیچینگ ستونی
- لیچینگ دامپ
- لیچینگ تودهای(هیپ لیچینگ) از انواع لیچینگ ها می باشد …
قوانین ارسال دیدگاه