تعریف :
کارهای پرخطر عبارتند از کارهایي كه اثرات نامطلوبي بر رشد همه جانبه و سلامتي افراد دارد كه ميتواند مانع موفقيتها و رشد گردد اين رفتارها (مانند دعوا كردن) ميتواند منجر به صدمات فيزيكي شده و يا کارهایي كه اثرات منفي فزاينده (مانند سوء مصرف مواد) دارند را شامل گردد. کارهای پر خطر ميتواند با ايجاد وقفه در رشد يا ايجاد مانع براي تجربيات شاخص گروه همسالان، اثرات نامطلوبي روي افراد بر جا گذارد.
مقدمه :
آغاز کارهای پرخطر به قرنها پيش بر ميگردد. قانون حمورايي در 2200 سال قبل از ميلاد مسيح،مجازاتهايي را براي بدرفتاري افراد تعين كرده بود و قوانين اوليه در اين مورد در روم باستان،200 سال قبل از ميلاد مسيح اجرا ميشد. در انگلستان از سال 900 ميلادي قوانين صريحي براي تنبيه كساني كه كارهاي خلاف انجام ميدادند،وجود داشته است.
در ريشه يابي علل کارهای پرخطر، نقطه نظرات متفاوتي وجود دارد كه کارهای پرخطر را محصول عوامل زيست شناختي،محيطي و اجتماعي و فرهنگي قلمداد ميكنند و به طور كلي رفتار افراد را از دو ديدگاه مرتبط به هم ميتوان مورد توجه قرار داد.
يكي از ديدگاهها برآن است كه جوانان به احتمال زياد، نسبت به ساير گروههاي سني، بيشتر مرتكب کارهایي نظير مصرف مواد مخدر،اعمال غير قانوني، مشكلات مربوط به کارهای جنسي، خشونت و اقدام به خودكشي ميشوند. ديدگاه رايج ديگر اين است كه کارهای پر خطر از کارهای معمول دوره جواني متمايز هستند و ناسازگاري شديد روانشناختي را نمايان ميسازند. نوجوان و جواناني كه از مراجع قانوني قدرت سرپيچي كرده و ارزشهاي والدين و ارزشهاي اجتماعي را ناديده ميگيرند، ممكن است به عنوان افراد دچار اختلال در نظر گرفته شده و به درمان يا توانبخشي نياز داشته باشند
افزایش آسیبهای اجتماعی در بین نوجوانان یکی از خطراتی است که جامعه شناسان و روانشناسان نسبت به آن هشدار میدهند و در تحقیقاتی که اخیراً منتشر شده برخی آسیبهای اجتماعی از جمله گرایش به مصرف سیگار و قلیان، ارتباط با جنس مخالف و کتک کاری در بیرون از خانه، همهگیرترین کارهای پرخطر در میان نوجوانان گزارش شده است …
قوانین ارسال دیدگاه