مقدمه :
کیفیت راه های زمینی به عنو ان پر استفاده ترین مسیرهای حمل و نقل ,اهمیت زیادی در افزایش کیفیت حمل و نقل مسافر و بار دارد.این کیفیت شامل نوسازی و بهسازی جاده ها ,نظارت و خدمات دهی انتظامی و درمانی و افزایش امکانات بین راهی می باشد.
در این راستا ,امکان یابی ساخت مجتمع های خدماتی – رفاهی و ساخت این مجتمع ها اهمیت ویژه ای می یابندکه در صورت وجود و جانمایی مناسب ,تمام امکانات مورد نیاز در سفر ها را در خود جای می دهند.صنعت گردشکری و توریسم امروزه یکی از مهمترین راهکارهای ایجاد ارزش افزوده و بهره وری بیشتر در جامعه محسوب می شود. یکی از نیازهای صنعت گردشگری و توریسم مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی می باشد. هنگامی که سخن از بررسی جایگاه مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی از دیدگاه برنامه ریزی شهری و منطقه ای به میان می آید ، باید به این نکته توجه داشت که نقش این مجتمع ها و نحوه خدمات رسانی آنها صرفا به رهگذران جاده ها منحصر نمی شود.
به عبارت دیگر نباید جاده ها و مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی را به طور مجزا از منطقه ای که در آن استقرار یافته اند در نظر آورد ، بلکه باید تبادلات متقابل جاده ها . مجتمع ها را با اندام ها و حوزه های منطقه ای آنها از ابعاد مختلف اقتصادی ، بازرگانی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی ، دفاعی ، کالبدی و زیست محیطی مورد بررسی قرار داد.
زمانی که این ابعاد مورد توجه قرار گیرد، آنگاه هدف غایی و نهایی برنامه ریزی شهری و منطقه ای که همانا نیل به توسعه پایدار و ایجاد ارتباط منطقی بین انسان و محیط است تحقق خواهد یافت لذا باید بدین نکته اشاره داشت که در بررسی جایگاه مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی علاوه بر خدمات رسانی به رهگذران جاده ها ، اهداف مهم دیگری نظیر تداوم رشد و توسعه محیط زیست و عدالت اجتماعی برای منطقه و ساکنان آن مد نظر است .
فهرست مطالب :
- مقدمه. ۴
- تاریخچه مجتمع های بین راهی. ۵
- ضرورت و اهمیت احداث مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی. ۵
- سوابق مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی.. ۶
- ۱-سوابق تاریخی. ۶
- ۲- سوابق جهانی. ۶
- بررسی نقش های مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی.. ۸
- ۱- نقش اقتصادی.. ۸
- ۲-نقش بازرگانی. ۹
- ۳- نقش اجتماعی. ۱۰
- ۴- نقش سیاسی و اداری.. ۱۰
- ۵- نقش فرهنگی. ۱۰
- ۶- نقش دفاعی. ۱۱
- ۷- نقش بصری.. ۱۱
- ۸- نقش زیست محیطی. ۱۱
- تجزیه و تحلیل احداث مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی. ۱۲
- الگوی برنامه ریزی طرح برای مجتمع های خدماتی رفاهی.. ۱۶
- مشوق ها و حمایت ها ی قانونی از سرمایه گذاری در مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی. ۱۹
- تاریخچه شهرستان. ۲۱
- علت ایجاد طرح در این موقعیت.. ۲۴
- ضوابط و استاندارد های طراحی رستوران. ۲۶
- کافی شاپ.. ۳۰
- ضوابط و طراحی در مورد رستوران. ۳۰
- انواع رستوران : ۳۴
- فضاهای داخلی رستوران : ۳۵
- آشپزخانه : ۳۶
- سرویس بهداشتی : ۳۷
- بهداشت در رستوران : ۳۷
- تاسیسات : ۳۸
- لوازم رستوران. ۳۸
- طراحی رستوران ظاهر ساختمان. ۳۹
- قسمتهای گوناگون مراکز اقامتی.. ۴۰
- منابع و مأخذ : ۴۷
قوانین ارسال دیدگاه