چکیده :
سیره تبلیغی روشهای انتقالی مکرر اندیشههای دینی جهت تأثیرگذاری بر افکار و اعمال انسانها با استفاده از ابزارهای مشروع میباشد.
حضرت موسی علیه السلام با اتّخاذ روشهای تبلیغی کارآمد توانستند نقش بسزایی در تبلیغ و نشر دین در میان مردم سرسخت و لجوج ایفا نمایند.همین امر، اهمّیت مطالعه سیره تبلیغی آن حضرت را به عنوان یکی از پیامبران اولوالعزم و به عنوان یکی از نیکوترین الگوی انسانها نشان میدهد.
البته شناخت روشهای آن حضرت منوط به آشنایی با تاریخ بنی اسرائیل قبل و پس از بعثت آن حضرت بوده است. مقاله حاضر می کوشد با روش توصیفی تاریخی به این سوال پاسخ دهد شیوه های تبلیغی حضرت موسی علیه السلام در قرآن چگونه بوده است.
به نظر می رسد حضرت موسی علیه السلام برای رسیدن به اهداف تبلیغی خود از جمله دعوت به توحید، مبارزه با طغیان، مبارزه با شرک و گوساله پرستی وغیره از انواع شیوههای تبلیغی از قبیل قول لیّن، بشارت و انذار، برخورد عاطفی و غیره بهره جسته اند و شیوههای تبلیغی حضرت موسی علیه السلام میتواند به عنوان الگویی برای مبلغان قرار گیرد و مبلغان می توانند با بررسی زمینههای اجتماعی، فکری و فرهنگی آن زمان از آن روشها در عصر حاضر استفاده کنند.
کلیدواژه ها : حضرت موسی علیه السلام ، دعوت، فرعون، بنی اسرائیل، سیره تبلیغی، اهداف تبلیغی.
قوانین ارسال دیدگاه