چکیده :
بز یکی از دام هایی است که از قرن ها قبل توسط انسان اهلی شده است. مطالعات باستان شناسی نشان می دهد که پیشینه این موضوع به حدود هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد. همچنین منابع تاریخی منشا اهلی شدن بز را کشور ایران می دانند. ایرانیان از همان ابتدا برای تأمین شیر، گوشت، کرک و پوست به پرورش بز اقدام می کرده اند. در حال حاضر نیز پرورش بز در معیشت خانوارهای روستایی و عشایری نقش شایان توجهی دارد، به طوری که دو یا سه رأس بز با تولید متوسط احتیاجات شیر یک خانوار روستایی را برای یک سال فراهم می کند.
فهرست مطالب :
- مقدمه : ۲
- مقایسه پرورش بز در ایران با سایر کشورهای پیشرو. ۳
- خواص شیر بز. ۴
- آشنایی با بز سانن.. ۶
- آشنایی با بز آلپاین.. ۷
- کدام نژاد را انتخاب کنیم؟ سانن یا آلپاین.. ۱۰
- نحوه ایجاد یک گله بز شیری.. ۱۱
- روش اول: ایجاد گله بز شیری از طریق خرید بزهای خالص…. ۱۲
- روش دوم: ایجاد گله بز شیری از طریق آمیخته گری.. ۱۴
- امکانات لازم برای پرورش یک گله بزهای شیری اصلاح شده ۱۶
- شرایط آب و هوایی مناسب… ۱۷
- ساختمان و تأسیسات مورد نیاز. ۱۸
- سالن شیردوشی.. ۲۰
- شرایط بهداشتی شیردوشی.. ۲۲
- مدیریت تغذیه. ۲۲
- تغذیه بز شیرده ۲۳
- تغذیه بز ماده شیری خشک… ۲۴
- تغذیه بزغاله ها ۲۵
- مقدار و کیفیت آب مصرفی.. ۲۵
- مبارزه با انگل های خارجی.. ۲۶
- برنامه واکسیناسیون بز سانن و آلپاین.. ۲۸
- آینده سرمایه گذاری در پرورش بزهای شیری.. ۲۹
- خلاصه بررسی فنی، مالی و بازار طرح پرورش بز سانن.. ۳۰
- ابعاد اقتصادی طرح پرورش بز سانن.. ۳۰
قوانین ارسال دیدگاه